links

sponsors

Comedy Night Vlierbeekse Feesten met Thomas Smith, Jens Dendoncker en MC Jasper Posson

zaterdag 8 september 2018
deuren: 20u30 - show: 21u00
early bird tickets: €8 (tem 21/07)
tickets voorverkoop via reservatie: €10
tickets aan de kassa: €12 (indien nog plaatsen beschikbaar)

Naar goede traditie pakken de Vlierbeekse Feesten terug uit met Comedy van de bovenste plank. Met o.a. Nigel Williams, Kamagurka, Bart Cannaerts, Henk Rijckaert, Michaël Van Peel en Lukas Lelie en Xander De Rycke passeerden al heel wat grote namen in Vlierbeek. Nu is de beurt aan twee kleppers met naam en faam, en als MC een rijzende ster in de comedy.


 • Thomas Smith

  “Sta op en wees grappig: zelden heeft iemand stand-upcomedy bij ons zo letterlijk tot uitvoering gebracht.”
  De Standaard


  Hij mag dan wel Britse ouders en dus roots hebben, in Holland geboren zijn, al nagenoeg zijn hele leven in Vlaanderen wonen en zowel in zijn moedertaal Engels als in het Nederlands spelen: Thomas Smith is een stand-upcomedian ‘pur sang’.

  Opgegroeid in Antwerpen – en dat hóór je – begon hij zijn carrière op de lachplanken in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup. Sindsdien maakt hij naam in Vlaanderen en Nederland als de gevatte comedian die het flegma en de flow van de pure Engelse stand-upcomedy weet te vertalen naar een Nederlandstalig equivalent. Vertrekkende van observatie, overtuigt hij met behulp van improvisatie en een vette knipoog iedereen van zijn waarheid. Je moet het zien om het te geloven.


 • Jens Dendoncker

  “Veruit de meest getalenteerde comedian van de nieuwe generatie”
  De Standaard


  Geboren in 1991 werd Jens Dendoncker bij wijze van sociaal experiment eind 2013 door een paar vrienden het podium opgeschopt. De gevolgen waren niet te overzien: hij werd als voorprogramma meegenomen door vaste waarden als Henk Rijckaert, Bas Birker en Michael Van Peel, sloeg en passant ook ineens zijn eerste boekingsagent aan de haak en werd een vaste gast tijdens de door zijn mentor Wouter Deprez gecureerde Avonden van de Luistervink.

  De steile opgang van Dendoncker in de comedywereld kende geen grenzen. Slechts een paar maanden na zijn stand-updebuut werd de West-Vlaming uitgeroepen tot winnaar van ‘De Humorklas’ van Radio 2. Het bleef echter niet bij die ene lachonderscheiding: in 2015 veroverde hij niet alleen de jury- en publieksprijs van de Nederlandse Culture Comedy Award, ook in eigen land nam hij datzelfde jaar de Lunatic Comedy Award mee naar huis. Als kers op de taart won hij een jaar later met veel verve Humo’s Comedy Cup, nog steeds de meest prestigieuze comedywedstrijd van Vlaanderen.


 • MC Jasper Posson

  “De nieuwste rijzende ster in de comedy”
  Deredactie.be


  Talent komt altijd bovendrijven, wordt gezegd. Maar soms komt het wel heel plots aan de oppervlakte, zoals in het geval van Jasper Posson. Deze sympathieke Antwerpenaar haalde jaren geleden als student weleens de pers als preses en woordvoerder van zijn studentenkring, maar kwam als comedian pas in onlangs bovendrijven als primus van de Lunatic Comedy Award 2017.

  Met illustere voorgangers als Gunter Lamoot, Lieven Scheire, Philippe Geubels, Lukas Lelie en Jens Dendoncker verkeert de volgens sommigen grappigste ambtenaar van Vlaanderen - anderen hebben het dan weer over de énige grappige ambtenaar - als laureaat alleszins in roemrijk gezelschap.

  Dat belooft dus voor de toekomst, want ook al timmert Jaspen Posson sinds 2014 aan de comedyweg en verzorgde hij als halve finalist van andere bekende comedywedstrijden zoals Culture Comedy Award en de Radio 2 Humorklas al het voorprogramma van onder anderen Bas Birker en Steven Mahieu, de deur naar het grote publiek staat nu wijd open. Zijn strafste troef: een batterij scherpe observaties waarmee hij nietsontziend aan de slag gaat. Verzuurde politici, romantiekloze zee-otters en Antwerpenaren die zichzelf te serieus nemen: hij haalt ze allemaal even vlotjes door de mangel.

Je kan éénvoudig plaatsen reserveren voor de comedy-avond door een e-mail te sturen naar comedy@vlierbeeksefeesten.be met de vermelding van je naam en het aantal plaatsen. Deze reservatie zullen we zo snel mogelijk noteren en bevestigen. Betalen doe je de avond zelf aan de kassa.